office@inspirepartner.ro

Programe in consultare publica

  Home / Programe in consultare publica

Programe in consultare publica

Programe de finantare la care se va putea aplica in 2022 

Pentru aceste masuri exista ghidul solicitantului in forma consultativa

MICROGRANTURI ȘI GRANTURI PENTRU CAPITAL DE LUCRU ACORDATE ENTITĂȚILOR DIN DOMENIUL AGROALIMENTAR

_____________________________________

 Valoarea proiectului de investitii: Microgranturi de 5000 euro si graturi de capital de lucru- 15% din cifra de afaceri din 2019 , maxim 120.000euro

Incepere sesiune depunere: mai 2022.

Cine poate aplica: IMM-uri, societati agricole, cooperative agricole, grupuri de producători, organizaţii de producători, a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID -19.

 Domenii eligibile: agricultură, piscicultură și acvacultură, industria alimentară și alte activități asimilate acesteia. Lista codurilor CAEN o gasiti AICI

Mai multe detalii gasiti AICI

Aplica acum!

 

SCHEMA DE AJUTOR DE MINIMIS PENTRU SECTORUL CULTURAL INDEPENDENT

_________________________________

Granturi în cuantum de 20% din scaderea cifrei de afaceri in anul 2020 fata de 2019, dar nu mai mult de 200.000 euro

Domenii eligibile: reproducerea inregistrarilor, vânzarea cărților, vânzarea de bilete online pentru evenimente culturale și/sau artistice, producție cinematografică, productia video și de programe de televiziune, înregistrări audio și activități de editare muzicală, activități fotografice. Lista codurilor CAEN o gasiti AICI

Mai multe detalii gasiti AICI

Start-up Nation – ROMANIA -editia 2022

__________________________________

Update 8 Aprilie 2022. S-a publicat un nou ghid in varianta consultativa

Pricipale modificari sunt:

Pricipale modificari sunt:

👉 Alocare separata pentru Diaspora (5% din buget va fi pentru cei care vor sa se intoarca in tara)

👉 Investitia este bazata / fundamentata pe un brevet de inventie eliberat de catre un organism national sau international acreditat. Brevetul trebuie sa fie in legatura cu fluxul activitatilor / subactivitatilor care sunt necesare desfasurarii activitatilor codului CAEN Rev. 2 pe care aplica, si emis dupa data de 01.01.2015. Cercetarea stiintifica a fost exclusa, deci majoritatea proiectelor finantate vor fi cu 90 puncte.

👉 Vehiculele electrice si echipamentele de mai jos sunt luate in calcul la criteriul C (Ponderea investițiilor în echipamente tehnologice) si indeplinesc criteriul de punctaj D aferent dezvoltarii durabile daca reprezinta 10% din finantare: Vehicule 100% electrice precum: autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, kart-uri, UTV-uri, ATV-uri, trotinete, 100% electrice, pompe de caldura, mini-eoliene, sisteme incalzire / racire, compresoare aer, panouri si / sau sisteme fotovoltaice, panouri solare etc.

Teoretic se pot achizitiona autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, kart-uri, UTV-uri, ATV-uri, trotinete dar nu exista nici un cod caen cu punctaj maxim pe care sa se faca aceasta achizitie. In concluzie, se pot achizitiona, de fapt, doar autoturisme 100% electrice, pompe de caldura, mini-eoliene, sisteme incalzire / racire, compresoare aer, panouri si / sau sisteme fotovoltaice, panouri solare.

👉 Cursurile de pregatire antreprenoriala si de digitalizare trebuie sa fie acreditate ANC sau cu diploma de licenta / master / doctorat / atestat / adeverinta / certificat eliberate de Ministerul Educatiei. S-a clarificat certificarea necesara cursurilor si pot fi realizate dupa obtinerea finantarii. Consultanta pentru intocmirea documentatiei in vederea obtinerii finantarii in cadrul prezentului Program si pentru implementarea proiectului, in valoare eligibila de maximum 10.000 lei.

👉S-a marit pragul de consultanta de la 8.000 la 10.000 lei, dar fiindca un criteriu de departajare este valoarea echipamentelor tehnologice, acest comision va fi suportat integral de beneficiar, din surse proprii.

Noul ghid il gasiti AICI

Grila de punctaj o gasiti AICI

________________________

S-a publicat ghidul in forma consultativa pe 25 februarie 2022

Valoare finantata:

 20.000 euro pentru 1 loc de munca creat

40.000 euro pentru 2 locuri de munca create

 Aport propriu- intre 5 si 15% (pentru 15% se obtin mai multe puncte)

Solicitarea finantarii se face pe un singur cod CAEN.

Inscrierile in cadrul masurii se vor realiza in doua etape distincte

 1. Prima etapa de creare profil, user si parola este activa pe site-ul https://imm.gov.ro.
 2. Etapa de inscriere in cadrul programului Start-up Nation Romania se comunica cu cel putin 5 zile inainte de data inceperii procesului de inregistrare propriu zis. In aceasta etapa aplicantii, cu profilul, user, si parola generate in prima etapa, vor completa si transmite formularul electronic de inscriere conform Anexei 1 timp de 30 zile.
Aplica acum!

Cum se obtine punctaj maxim la Start up Romania 2022

 1. Activitatea se incadreaza in unul din urmatoarele domenii.

Servicii: it, inginerie, constructii, publicitare, asistenta medicala, stomatologica si medicina alternativa, mecanica generala, activitati de curatenie, arhitectura

Productie de: mobila, mase plastice, textile, reciclare, tiparire, fabricare piese auto, ambalaje din plastic si carton, fabricarea betonului si a produselor metalice, produse din carne si branzeturi, cofetarii, patiserii

Lista codurilor CAEN cu cele mai mari sanse de finantare o gasiti AICI:

 1. Aport propriu de 15%
 2. Achizitie de echipamente tehnologice minim 60% din valoarea proiectului. Utilaje, masini electrice, panouri fotovoltaice, echipamente it, etc. Lista completa o gasiti AICI (grupele 2.1, 2.2. si 2.3)
 3. Proiectul prevede achizitii de instalaţii/echipamente care genereaza o economie de energie (de ex. Panouri fotovoltaice, polare, pompe de caldura, etc) sau vehicule electrice.
 4. Unul dintre asociati a urmat sau va urma un curs de antreprenoriat si unul de digitalizare pana la primirea banilor.
 5. Asociatii nu au mai avut calitatea de asociat in alta intreprindere
 6. Planul de afaceri este bazat / fundamentat pe o cercetare științifică sau pe un brevet de invenție/documentație depusă în vederea obținerii unui brevet de invenție, SAU produsele / serviciile întreprinderii sunt brevetate / în curs de brevetare sau reprezintă rezultatul unei cercetari știintifice.

Cheltuieli eligibile:

Art. 4.3.1. Obiectul finantarii trebuie sa se incadreze in una sau mai multe din urmatoarele categorii eligibile:

a) Echipamente tehnologice, cu exceptia jocurilor de noroc mecanice, electrice, electronice, meselor de biliard, automatelor muzicale. Prin echipamente tehnologice, conform grilei de punctaj, se inteleg toate activele corporale din categoria mijloacelor fixe descrise in grupele 2.1, 2.2. si 2.3. din H.G. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, cu exceptia celor specificate de prezenta procedura de implementare. In categoria echipamentelor tehnologice eligibile sunt asimilate si activele corporale din categoria mijloacelor fixe pentru locurile de joaca, sali de sport, fitness, drone, x-body si de forta,  echipamente, respectiv sisteme specifice in scopul obtinerii unei economii de energie, sisteme care utilizeaza surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activitatilor pentru care a solicitat finantare, precum si autoturismele 100% electrice. Nu sunt asimilate echipamentelor tehnologice mijloacele de transport explicitate conform art 4.3.1 lit. c) sau subansamble pentru aceste mijloace de transport, cu exceptia autoturismelor 100% electrice si nici cheltuielile mentionate la art.4.3.1 lit. f.)

b) (1) Achizitionarea de spatii de lucru, spatii de productie si spatii pentru prestari servicii si comert. Valoarea activului ce urmeaza a fi achizitionat in cadrul programului se va face pe baza unei evaluari al unui expert evaluator ANEVAR, cu exceptia spatiilor mobile de lucru/ productie / prestari servicii / comert.

(2) Activele din cadrul acestei categorii nu trebuie sa aiba destinatie locativa atat la momentul achizitiei cat si pe toata durata de implementare a programului.

(3) In categoria spatii mobile de lucru / productie / prestari servicii / comert sunt incluse si corturile pentru organizare evenimente si baloanele presostatice. Pentru spatii mobile de lucru / productie / prestari servicii / comert nu este necesar raport ANEVAR.

c) (1) Mijloace de transport: autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, kart-uri, UTV-uri, ATV-uri, rulote cu sau fara motor, elevatoare, incarcatoare, remorci si semiremorci, platforme, izoterme si frigorifice, doc plutitor, salupe maritime pentru calatori, ambarcatiuni de agrement, aparate de zbor, autoutilitare si autovehicule cu destinatie speciala, cu exceptia tuturor vehiculelor simbol G, conform Ordinului MLPTL 211/2003 cu modificarile si completarile ulterioare. Autoturismele 100% electrice vor fi asimilate echipamentelor prevazute la 4.3.1 lit. a). Nu se finanteaza vehiculele de transport rutier de marfuri in contul tertilor sau contra cost, solicitate de intreprinderile care efectueaza transport rutier de marfuri.

(2) Pentru activitatile de rent a car, scoli de soferi si pilotaj si transporturi cu taxi-uri nu este limitata valoarea maxima si numarul de autoturisme achizitionate.

(3) Pentru alte activitati in afara celor prevazute la alin (2), autoturismele sunt eligibile pentru toate activitatile din cadrul programului in valoare eligibila de maxim 50000 lei si maxim 1 autoturism / beneficiar.

d) Achizitionarea de mobilier, aparatura birotica si sisteme de protectie a valorilor umane si materiale, conform grupei nr. 3 din HG 2139/2004;

e) (1) Salariile, utilitatile (energie electrica, consum apa, gaze, salubritate, abonament telefon si internet), servicii de contabilitate si cheltuielile aferente chiriilor pentru spatii de lucru, spatii de productie sau spatii pentru prestari servicii si comert;

f) Pachet digital (voucher de digitalizare) care sa contina minim site de prezentare a activitatii sau magazin on-line, cheltuieli inregistrare domeniu fara hosting, pentru operatorii economici care nu detin alt site si care trebuie sa fie functional la data depunerii cererii de eliberare a ajutorului de minimis si pe toata perioada de monitorizare, cheltuieli de promovare a site-ului/magazinului on-line, un soft necesar desfasurarii activitatii si semnatura electronica. Optional si suplimentar, pachetul digital poate contine si echipamente IT tehnica de calcul tip PC, format din: unitate centrala, server, monitor, imprimanta /copiator /multifunctionala, inclusiv sisteme portabile, licente necesare desfasurarii activitatii, telefoane smart, tablete. Pachetul digital (voucherul de digitalizare) reprezinta cheltuiala obligatorie in cadrul programului si este in valoare eligibila de maxim 25000 lei. Cheltuiala cu semnatura electronica este eligibila si inainte de semnarea acordului de finantare.

g) Active necorporale referitoare la brevete de inventie, francize, etichetare ecologica

h) Cursuri de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale desfasurate in Romania sau in alta tara membra a Uniunii Europene – pentru asociatul/ actionarul / angajatii societatii aplicante, in valoare eligibila de maxim 1000 lei/persoana;

i) Consultanta pentru intocmirea documentatiei in vederea obtinerii finantarii in cadrul prezentului program si/sau pentru implementarea proiectului, in valoare eligibila de maxim 8000 lei, decontabila in ultima cerere de rambursare/plata;

j) Doua placute informative obligatorii in valoare de maxim 500 de lei.

k) Cheltuieli financiare aferente creditelor/garantiilor obtinute pentru creditele contractate de beneficiari in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate in cadrul programului, pentru solicitantii care utilizeaza credit pentru implementarea proiectului. Decontarea acestor cheltuieli se face numai pe baza de cerere de rambursare pentru valoarea cheltuielilor financiare de dupa momentul semnarii acordului de finantare, pentru perioada de implementare.

Ce nu se finanteaza:

 • Sistemele de minare/stocare pentru criptomonede nu se finanteaza.
 • Cheltuielile aferente activitatilor de astrologie si spiritism, inclusiv on-line, servicii personale de tipul: servicii de escorta, servicii de stabilire a intalnirilor, video chat,  servicii ale agentiilor matrimoniale, video chat on-line pentru consiliere matrimoniala si psihologica, site-uri de matrimoniale.
 • achizitionarea vehiculelor de transport rutier de marfa acordate agentilor economici care au ca obiect de activitate prestarea de servicii de transport rutier de marfa in contul tertilor sau  contra cost.
 • activitatile agricole sau de pescuit, acvacultura.

Nu pot beneficia de ajutor de minimis in cadrul programului operatorii economici in situatia in care actionarii sau asociatii au / au avut calitatea de asociat sau actionar in alta intreprindere beneficiara de ajutor financiar nerambursabil in cadrul editiilor anterioare Start-up Nation, sau in cadrul masurii “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor

Ghidul in varianta consultativa il gasiti AICI

Grila de punctaj o gasiti AICI

Analiza codurilor CAEN cu cea mai mare sansa de finantare o gasiti AICI

Aplica acum!

MICROINDUSTRIALIZARE “FABRICAT ÎN ROMÂNIA”

___________________________________________

 Valoare finantata: 100.000 euro (500.000 lei)

Aport propriu: Minim 25% (al 4-lea criteriu de departajare)

 Bugetul schemei pentru anul 2022: 50.000.000 lei. Finantarea a 100 de beneficiari in 2022, urmand ca pana in anul 2027 sa se finanteze inca 400 de companii.

 Cand se poate aplica:

 Data aplicarii se comunică pe site-ul instituţiei cu cel putin 5 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu zis. Aplicația electronică de înscriere aferentă celei de a doua etape va fi deschisă 20 de zile

 Cine poate aplica:

 IMM -uri infiintate pînă la data de 31.12.2019 inclusiv, care desfăşoară activităţi in clasa C- Industria prelucrătoare (industria alimentara, textila, a mestesugurilor, prelucrarii lemnului, fabricarea hartiei si tiparire, fabricarea de masini si de produse: chimice, farmaceutice, metalurgice, din plastic, metal si a echipamentelor electronice si optice)

Lista completa a codurilor CAEN eligibile o gasiti AICI.

Codurile CAEN cu cele mai mari sanse de finatare sunt cele de pe culoarea verde si le gasiti AICI

Cheltuieli eligibile:

a) Echipamente tehnologice, cu excepţia jocurilor de noroc mecanice, electrice, electronice, meselor de biliard, automatelor muzicale. Prin echipamente tehnologice, conform grilei de punctaj, se înțeleg toate activele corporale din categoria mijloacelor fixe descrise în grupele 2.1, 2.2. si 2.3. din H.G. 2139/2004. Lista echipamentelor tehnologice o gasiti 

In categoria echipamentelor tehnologice eligibile sunt asimilate și activele corporale din categoria mijloacelor fixe pentru locurile de joacă, săli de sport, fitness, drone, x-body și de forță,  echipamente, respectiv sisteme specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare, autoturismele 100% electrice, precum și deducerea a până la 80% din costurile necesare pentru invenții, inclusiv acoperirea cheltuielilor cu înregistrarea și protejarea invențiilor, pentru cazul în care invenția conduce la modernizarea fluxului tehnologic al activității de producție pentru care solicită finanțare.

b) Achiziţionarea de spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii de depozitare.

c) (1) Mijloace de transport: autoturisme, elevatoare, încărcătoare, remorci și semiremorci, platforme, izoterme și frigorifice, autoutilitare și autovehicule cu destinație specială, cu excepţia tuturor vehiculelor simbol G. Autoturismele 100% electrice vor fi asimilate echipamentelor prevăzute la pct. a).

(2) Nu se finanțează vehiculele de transport rutier de mărfuri în contul terţilor sau contra cost, solicitate de întreprinderile care efectuează transport rutier de mărfuri.

(3) Pentru activitățile eligibile în cadrul programului, autoturismele sunt eligibile în valoare eligibilă de maxim 50000 lei, exceptând autoturismele 100% electrice și maxim 1 autoturism / beneficiar.

d) Achiziţionarea de mobilier, aparatură birotică şi sisteme de protecţie a valorilor umane şi materiale, conform grupei nr. 3 din HG 2139/2004;

e) Salariile, utilitățile (energie electrica, consum apă, gaze, salubritate, abonament telefon si internet), servicii de contabilitate și cheltuielile aferente chiriilor pentru spaţii de lucru, spaţii de producţie sau spaţii pentru prestări servicii şi comerţ, in limita a 5.000 lei pentru crearea unui loc de munca si 10.000 lei pentru crearea a 2 locuri de munca.

f) Pachet digital (voucher de digitalizare) care să conțină minim site de prezentare a activității sau magazin on-line, cheltuieli înregistrare domeniu fără hosting, pentru operatorii economici care nu deţin alt site şi care trebuie să fie funcţional la data depunerii cererii de eliberare a ajutorului de minimis și pe toată perioada de monitorizare, cheltuieli de promovare a site-ului/magazinului on-line, un soft necesar desfășurării activității și semnatură electronică. Opțional și suplimentar, pachetul digital poate conține și echipamente IT tehnică de calcul tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă /copiator /multifuncţională, inclusiv sisteme portabile, licenţe necesare desfăşurării activităţii, telefoane smart, tablete. Pachetul digital (voucherul de digitalizare) reprezintă cheltuială obligatorie în cadrul programului și este în valoare eligibilă de maxim  25000 lei. Cheltuiala cu semnătura electronică este eligibilă și înainte de semnarea acordului de finanţare.

g) Consultanţă pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii finanţării în cadrul prezentului program şi/sau pentru implementarea proiectului, în valoare eligibilă de maxim 8000 lei, decontabilă în cererea de rambursare;

h) Două plăcuțe informative obligatorii “Finanțat prin programul de Microindustrializare -Fabricat în România de către Guvernul României” în valoare de maxim 500 de lei

Nu pot beneficia de ajutor de minimis în cadrul programului operatorii economici în situaţia în care acționarii sau asociații au / au avut calitatea de asociat sau acționar în altă întreprindere beneficiară de ajutor financiar nerambursabil în cadrul edițiilor Start-up Nation, sau în cadrul măsurii “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” sau daca au atins plafonul de minimis de 200.000 euro in ultimii 3 ani financiari.

Cine are cele mai mari sanse de finantare conform grilei de punctaj:

 1. Societatile care au obtinut profit in 2021
 2. Societatile care au autorizat codurile CAEN de pe culoarea verde si au desfasurat activitatea respectiva cel putin 2 ani. Lista codurilor CAEN o gasiti AICI
 3. Intreprinderile cu un numar mediu de cel puţin 3 angajati la 31.12.2021. Au sanse mari de finantare companiile cu multi angajati in 2021.
 4. Societatile care creaza 2 locuri de munca.
 5. Societatile care folosesc finantarea in proportie de minim 60% in echipamente tehnologice. Lista echipamentelor o gasiti AICI.
 6. Aport propriu de min 25%
 7. Proiectul prevede achizitia de panouri solare, fotovoltaice.

Criterii de departajare:

 1. Societatea are profit in 2021
 2. Se creeaza si se mentin 2 locuri de munca
 3. Numarul de angajati din 2021
 4. Valoarea aportului propriu
 5. Data si ora inscrierii in program

In concluzie, sanse de obtinere a finantarii au companiile care fac 100 puncte, au avut multi angajati in 2021 si vin cu aport propriu mai mare de 25%.

Ghidul in varianta consultativa il gasiti AICI

Grila de punctaj o gasiti AICI

Pentru o evaluare gratuita a sanselor de finantare Aplica acum!

COMERT SI SERVICII

__________________________________

Se adreseaza microintreprinderilor sau intreprinderilor mici si mijlocii infiintate pana in data de 31.12.2019 inclusiv

Valoare finantata: aproximativ 60 000 eur pe beneficiar. 

Aport propriu-15-25%

Cine poate aplica:

Firmele infiintate pana in data de 31.12.2019, care isi desfasoara activitatea dupa clasa CAEN aferenta activitatilor de comert si servicii.

Cine are cele mai mari sanse de finantare conform grilei de punctaj:

 1. Societatile care au obtinut profit in 2021
 2. Societatile care au autorizat codurile CAEN de pe culoarea verde si au desfasurat activitatea respectiva cel putin 2 ani. Lista codurilor CAEN o gasiti AICI
 3. Intreprinderile cu un numar mediu de cel puţin 3 angajati la 31.12.2021. Au sanse mari de finantare companiile cu multi angajati in 2021.
 4. Societatile care creaza 2 locuri de munca.
 5. Societatile care folosesc finantarea in proportie de minim 60% in echipamente tehnologice. Lista echipamentelor o gasiti AICI.
 6. Aport propriu de min 25%
 7. Proiectul prevede achizitia de panouri solare, fotovoltaice

Detalii complete gasiti AICI

Pentru o evaluare gratuita a sanselor de finantare Aplica acum!

 

INVESTITII IN EXPLOATATII POMICOLE

___________

SUBMASURA 4.1a

Prin aceasta sunmasura se finanteaza:

a) infiintare/extindere/modernizare plantație/pepinieră, inclusiv condiționare și marketing (ca si componente secundare);

b) depozitare, conditionare si procesare (procesarea ca şi componentă secundară) – modernizare exploataţie;

c) utilaje recoltare (modernizare exploataţie).

Specii eligibile pentru sprijin prin subprogramul tematic pomicol:
A. Pomi fructiferi: Măr, Păr, Gutui, Prun, Cireş, Vișin, Cais, Piersic, Nectarin, Nuc, Migdal, Alun, Castan
B. Arbuşti fructiferi: Coacăz negru, rosu sau alb, Agriş, Zmeur de grădină, Afin de cultură, Mur de grădină,
Mur cu ghimpi sau fără, Măceş, Soc negru, Trandafir pentru petale, Lonicera caerulea L., Corn, Scorușul negru (Aronia melanocarpa), Cătină, Goji
C. Căpşun
D. Dud

Valoarea maximă a fondurilor nerambursabile (intensitatea sprijinului)

 1. FERME MICI, MEDII și obţinere de material de ÎNMULȚIRE și material de PLANTARE fructifer
 • Ferme mici 4.000-11.999 SO

Intensitatea sprijinului este intre 50% si 70% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăși:

 • 100.000 pentru achiziții simple, inclusiv utilaje recoltare;
 • 450.000 € proiecte complexe

Ferme medii 12.000- 250.000 SO

 • 200.000 € pentru investițiile care presupun achiziții simple, inclusiv utilaje recoltare ;
 • 1.500.000 € pentru proiecte complexe

Obţinere material de înmulțire și material de plantare fructifer

 • 300.000 € – achiziții simple, inclusiv utilaje recoltare;
 • 1.500.000 € – proiecte complexe;

2.FERME MARI > 250.000 SO

Intensitatea sprijinului este de 50 % din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăși:

– 300.000 € – achiziții simple, inclusiv utilaje recoltare

– 1.500.000 € – proiecte complexe

3. FORME ASOCIATIVE

Intensitatea sprijinului este intre 50 % si 90% din totalul cheltuielilor eligibile:

 1. Investiții colective (investiții efectuate organizații și de grupuri de producători și cooperative).
 2. Investiții legate de operațiunile prevăzute la 28 (Agromediu și climă) și  art. 29 (Agricultura ecologica) din Regulamentul (UE) nr. 1305/2013, cu modificările și completările ulterioare;

Ghidul solicitantului in forma consultativa il puteti vedea AICI

Pentru o evaluare gratuita a sanselor de finantare Aplica acum!

PROIECT TEHNOLOGIC INOVATIV

_____________

Acțiunea 1.2.1 Finantare pana la 3 milioane euro, cu aport propriu intre 30 si 70%, iar pentru start-up si spin-off maxim 200.000 euro cu 10% aport propriu.
Obiectivul masurii este dezvoltarea de legături și sinergii între întreprinderi, centrele de cercetare și dezvoltare și învățământul superior si are ca scop realizarea unei inovări de produs (pentru bunuri şi/sau pentru servicii) sau de proces, inovare bazată pe rezultate de cercetare – dezvoltare.

Ghidul solicitantului in forma consultativa il puteti vedea AICI

Pentru o evaluare gratuita a sanselor de finantare Aplica acum!

COMPONENTA C5 – VALUL RENOVĂRII

_________

Se adreseaza institutiilor publice si asociatiilor de locatari.

Renovare integrata, energetica sau sociala- 90% din alocarea totală va fi utilizată pentru lucrări de creștere a eficienței energetice și nu mai mult de 10% din alocare va fi utilizată pentru consolidarea seismică și alte lucrări complementare

Cerința relevantă de eficiență energetică privind o reducere minimă a consumului de energie cu cel puțin 50 % în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire dinainte de renovare pentru fiecare clădire (cu excepția clădirilor cu statut de bun cultural), lucru care va trebui să asigure o reducere a consumului de energie primară de cel puțin 30% (renovare moderată) și de cel puțin 60% (renovare aprofundată) în comparație cu situația anterioară renovării

Finantare 100% nerambursabila. Valoarea maximă eligibilă a proiectului:

Pentru renovare integrata:
cost unitar pentru lucrările de renovare moderată* de 440 Euro/m2 (arie desfășurată**), fără TVA;
cost unitar pentru lucrările de renovare aprofundată* de 500 Euro/m2 (arie desfășurată**), fără TVA;
cost pentru o stație de încărcare rapidă (cu putere peste 22kW) cu câte două puncte de încărcare/stație de 25.000 Euro/stație.

Pentru renovare energetica:
cost unitar pentru lucrările de consolidare seismică* de 500 Euro/m2 (arie desfășurată ***), fără TVA.
cost unitar pentru lucrările de renovare moderată ** de 440 Euro/m2 (arie desfășurată ***), fără TVA
cost unitar pentru lucrările conexe* de 500 Euro/m2 (arie desfășurată ***), fără TVA.

Pentru renovare moderata in cazul blocurilor de locuinte: 
cost unitar per componentă (bloc de locuințe) pentru lucrările de renovare moderată* de 200 Euro/m2 (arie desfășurată**), fără TVA;
 • Data deschidere apel de proiecte: 1 martie 2022
 • Data și ora de începere a depunerii de proiecte: 1 aprilie 2022, ora 10.00;
 • Data și ora de închidere a depunerii de proiecte: 30 mai 2022, ora 23.59.
 • Termen estimat pentru finalizarea etapei de verificare: 31 iulie 2022

COMPONENTA C10 – FONDUL LOCAL

_________

Obiectivul acestei componente este de a susține o transformare durabilă urbană și rurală prin utilizarea soluțiilor verzi și digitale.

Se adreseaza unităților administrativ-teritoriale și subdiviziunilor UAT 

Calendarul depunerii cererilor de finanțare: 

 • Deschiderea apelului de proiecte:                                                  1 martie 2022, ora 10:00
 • Începerea depunerii de proiecte:                                                   1 aprilie 2022, ora 10:00
 • Închiderea depunerii de proiecte:                                                 30 mai 2022,     ora 23:59
 • Termen estimat pentru finalizarea etapei de verificare:   31 iulie 2022.

Categorii de investitii:

I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)

I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local)

I.1.3 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice

I.1.4 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan

I.2 – Construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri/ locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ

I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale

I.4 –  Elaborarea / actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană

 

Pentru o evaluare gratuita a sanselor de finantare Aplica acum!  

 

 

Numele dumneavoastra complet
Doar numere, format 0786257538
Va rog sa introduceti emailul dumneavoastra
Doar numere, fara RO

 

Numele dumneavoastra complet
Doar numere, format 0786257538
Va rog sa introduceti emailul dumneavoastra
Doar numere, fara RO

 

Numele dumneavoastra complet
Doar numere, format 0786257538
Va rog sa introduceti emailul dumneavoastra
Doar numere, fara RO

 

Numele dumneavoastra complet
Doar numere, format 0786257538
Va rog sa introduceti emailul dumneavoastra
Doar numere, fara RO

 

Numele dumneavoastra complet
Doar numere, format 0786257538
Va rog sa introduceti emailul dumneavoastra
Doar numere, fara RO

 

Numele dumneavoastra complet
Doar numere, format 0786257538
Va rog sa introduceti emailul dumneavoastra
Doar numere, fara RO

 

Numele dumneavoastra complet
Doar numere, format 0786257538
Va rog sa introduceti emailul dumneavoastra
Doar numere, fara RO

 

Numele dumneavoastra complet
Doar numere, format 0786257538
Va rog sa introduceti emailul dumneavoastra
Doar numere, fara RO